Historie

Pomp_grote_afdruk_1965

1965: De heer Fransen Sr. opent een tank- en servicestation in Arnhem. Zonen Bertus en Wim beginnen al jong met werken in het bedrijf van hun vader. Bertus Fransen over zijn vader: 'Hij was in 1954 verhuisd van Noordoost-Nederland naar Arnhem. Met vooruitziende blik had mijn vader een vergunning aangevraagd voor een tankstation op het moment dat de gebiedsontwikkeling nog in de planfase was. Hij zag dat de locatie kansrijk was: pal naast het nieuw te bouwen en destijds hypermoderne winkelcentrum Presikhaaf, aan een doorgaande weg naar de A12. Dat had hij goed gezien.' Naast Shell station was Fransen ook een autobedrijf.

Shell_station_buitenaf_kleur_jaren_60_70Na de pensionering van hun vader leiden Bertus Fransen en zijn broer Wim het bedrijf. Wim neemt de commerciële taken voor zijn rekening en de operatie van het station. Bertus leidt de garage-activiteiten tot het garagebedrijf verkocht wordt. Het noodlot sloeg echter toe en Wim Fransen overlijdt onverwachts.

2017: Omdat Bertus Fransen op een leeftijd is waarop hij het wat rustiger aan wil doen, heeft hij deze zomer het station verkocht. Shell Fransen wordt onderdeel van Tatelaar, het bedrijf van Wim en Dona Strijbosch. Hoewel Bertus Fransen met pijn in het hart stopt, is hij blij dat de naam Fransen blijft. De naam Fransen op de gevel staat daar al ruim 52 jaar, zo blijft Shell Fransen ook in de toekomst een begrip in Arnhem.